Új szolgáltatás

2020.05.15

Új szolgáltatással bővültünk, mellyel, megrendelőink egy újabb igényét próbáljuk kielégíteni! Hallottál már az ózongáz fertőtlenítő, baktérium ölő, tisztító és szagmentesítő erejéről? Az autódat már takaríttattad így? Mi elhoztuk nektek ezt lakossági és ipari szinten egy ipari ózongenerátorral!

Mi az, az ózon?

Az ózon (O3) egy három oxigénatomból álló instabil molekula, amelyet Christian Friedrich Schönbein fedezett fel 1840-ben. Neve a görög"ozein"="rossz szagot árasztó" szóból származik. Szaga valóban igen szúrós, bár szerintünk inkább az eső illatra hasonlít, de már a 19. században használták ezt a típusú gázt fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, a táplálék frissen tartására.

Az ózon fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Egészségre nem káros?

Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén.

Hatásos a koronavírus ellen?

Bebizonyosodott, hogy az ózongáz elpusztítja a SARS vírust, és mivel az új 2019-nCoV koronavírus szerkezete majdnem megegyezik a SARS koronavírussal, feltételezhetjük, hogy az új koronavírussal is működni fog, bár meg kell jegyezni, hogy mindeddig nem létezett ilyen tanulmány ezzel kapcsolatban. Egyet kivéve, amely jelenleg Kínában, a Hubei Virológiai Intézetében folyik. A tanulmány során kimutatták, hogy használható, és ezt a tanulmányt összegezni kell hamarosan, és hivatalosan közzé is kell tenni a Virology folyóiratban.

Itt a lakásomban? Hogyan?

Az ózongenerátor segítségével biztosíthatók még a legmagasabb higiéniai követelmények is, igény szerint akár steril környezet is megteremthető. Már egy ózonos lakásfertőtlenítés is megszüntetheti a veszélyforrásokat, mint például a penészgombákat, atkákat, baktériumokat, vírusokat.

A kezelés hatalmas előnye, hogy minden bútor, berendezés a helyén maradhat mivel ezekre a gáz nem káros, a felületen megtapadó baktériumokat is semlegesíti. Természetesen a mechanikai szennyeződéseket nem távolítja el de a láthatatlan ellenségeinket maximálisan.

Kompakt készülékünk rövid előkészület után már munkába is állhat mely helység mérettől függően fél - két óra alatt el is végzi a fertőtlenítést.

Fontos! Növények, élőlények, oxidációra hajlamos eszközök nem lehetnek a helyiségben!